Dünyadan Mutlaka Gezmeniz Gereken 8 Güzel Köy ve Kasaba






Şehirler büyüdükçe yaşam daha da zorlaştı. Trafik dayanılmaz hale geldi, hava kalitesi ve temizliği temel ihtiyaç halini aldı, gürültü ve ışık kirliliği yordu, taze gıdaya ulaşım şansı gittikçe azaldı. 


Ruhunuzun da tatile ihtiyacı olduğunu düşünerek ruhunuzu dinlendirebileceğiniz ve hem atmosferiyle hem de mimarisi/coğrafyasıyla sizleri şaşırtabilecek 10 küçük köy seçtik. İmkanınız ve sağlığınız elveriyorsa yaşamınızda umarız görme fırsatı bulursunuz. 


Nüfusu 70.000'in altında, tüm dünyadan derleme 8 güzel köy ve kasaba karşınızda: 


1) Tongli – Çin



tongliÇin'in Suzhou şehrinin yakınlarında, minik bir Venedik: Tongli. 


Tarihi Ming ve Qing hanedanlarının yönetimde olduğu dönemlere dayanan köy kanalları ve taş köprüleriyle mutlaka keşfedilmesi gereken özel bir yer. 


Ulaşım: Suzhou havalimanına uçakla varıp, oradan önce kente, sonra otobüslerle Tungli'ye ulaşabilirsiniz. Suzhou'ya uçak bileti için tıklayınız.


 


2) Rothenburg ob der Tauber – Almanya



rothenburg-ob-der-tauber

Pencere önlerinde rengarenk çiçekler, taş sokaklar, renkli bahçeler, özel mimariyle ziyaretçilerini renkli bir dünyaya davet eden kendi güzel, adı uzun bir köy Rothenburg ob der Tauber.


Ortaçağ esintilerini de sunmadan geçmeyen Almanya'nın bu güzel köyü, Nürnberg Havalimanı'na 90 kilometre, Frankfurt Havalimanı'na 160 kilometre uzaklıkta. Havalimanlarından ilgili şehirlere geçtikten sonra otobüslerle ulaşabilirsiniz. Almanya'ya ekonomik uçak biletleri için tıklayınız. 


Köyde konaklama seçenekleri için tıklayıp göz atabilirsiniz. 


3) Dinan – Fransa



DinanFransa'da Rance Nehri'nin kıyısında, yeşil ve huzurla iç içe harika bir köy Dinan. Sokak aralarında gizli saklı renkli kafeler, farklı objeler ve resimlerle karşılaşabileceğiniz sanat galerileri, dükkanlar ve çok daha fazlası burada sizlerin karşısına çıkıyor. 


Dinan' en yakın büyük Fransa kenti Rennes ve yalnızca 45 dakika uzaklıkta. Rennes uçak biletleri için tıklayınız.


Rennes'de konaklama yapmak için tıklayabilirsiniz. 


4) Hoi An – Vietnam



Hoi AnVietnam'ın ortasındaki Qang Nam bölgesinde, Thu Bon Nehri'nin ağzında yer alan tarihi bir köy Hoi An… UNESCO Dünya Kültür Mirası kapsamında koruma altında olan köyde tarihi Japon dükkanları, çay depoları, Çin tapınakları gibi pek çok kültürden farklılıklar gözüküyor. 


Hoi An'a ulaşmak için 45 dakika uzaklıktaki Da Nang Havalimanı biçilmiş kaftan. Vietnam'a ekonomik uçak bileti için tıklayınız.


Vietnam'da konaklaa fiyatları oldukça uygun. Hoi An'da konaklama seçenekleri için de yine Bavul.com'a göz atabilirsiniz. 


5) Alberobello – İtalya



alberobelloİtalya'da Puglia bölgesinde bulunan Alberobello, UNESCO Dünya Kültür Mirası çerçevesinde korunma altında olan köylerden bir tanesi… Külah şeklindeki çatıları, beyaz evleri ve ilginç mimarisiyle görülmeye değer manzaralar sunarken İtalya'nın müthiş mutfağından izler taşımayı da sürdürüyor. 


Alberobello'ya ulaşmak için en yakın havalimanı Bari'de. İtalya'ya ucuz uçak biletleri için tıklayın. 


Alberobello'da konaklama seçenekleri için tıklayınız. 


6) Sidi Bou Said – Tunus



sidi-bou-saidAkdeniz'in kıyısında, coğrafyanın belki de en güzel yerlerinden biri Sidi bou Said. Bembeyaz evler, mavi kapılar, daracık sokaklar… Şairlerin ve sanatçıların beldesi de olarak bilinen Sidi bou Said, hem Tunus yaşamından hem de Akdeniz yaşamından izleri bir arada bulunduruyor. 


Tunus şehrinin 20 kilometre kuzeyinde yer alan Sidi bou Said'e en yakın havalimanı da doğal olarak Tunus. Tunus'a ucuz uçak bileti için tıklayınız. 


7) Albarracin – İspanya



albarracin

Bildiğiniz zamanı ve bulunduğunuz tarihi geride bırakıp kendinizi 600 – 700 yıl öncesinde hissedebileceğiniz bir yer Abarracin. 


İspanya'nın Teruel bölgesinde, bir tepenin üstüne kurulu köyde labirentimsi sokaklar, korunaklı duvarlar ve çok daha fazlası hala ayakta ve tarihe tanıklık ediyor. 


Madrid'den 3 buçuk saatlik uzaklıkta bulunan Abarracin'e en yakın uluslararası havalimanlarının başında da Madrid Havalimanı geliyor.


İspanya'ya ucuz uçak bileti için tıklayınız. 


8) Bled – Slovenya



BledBu tip listelerin gediklisi, demirbaşı adeta: Slovenya'nın güzel kasabası Bled. 


Romantik tatil sevenlerle doğayla baş başa kalmak isteyenlerin Avrupa'daki en öncelikli tercihlerinden Bled, tertemiz gölü, ortasındaki ada, kilise, kale ve mimarisiyle ön plana çıkmayı başarıyor. 


Bled'e ulaşım için en yakın havalimanı Ljubljana… Ljubljana'na ya ucuz uçak bileti için Bavul.com'a göz atmayı unutmayın. Bled'de uygun fiyatlı konaklama seçenekleri için de yine tıklayabilirsiniz.


 


Bonus: Söğüt



sogut-marmaris

Güzel Şirince, Birgi ve Adatepe artık bu listelerin gediklisi… Marmaris'in Söğüt'ü ise son zamanların en gözde Akdeniz köyü… Saranda koyu çevresindeki evler ve eşsiz günbatımı Söğüt'ü farklı kılan en önemli etmenlerden… Nefis deniz ürünlerini de denememezlik etmeyin. 


Ulaşım için en yakın havalimanı Muğla DalamanDalaman'dan 2,5 saatlik bir yolculuk sonucu Bozburun Yarımadası'nın bu güzel köyüne ulaşabilirsiniz. 


Dalaman'a ucuz uçak bileti için Bavul.com'u inceleyebilirsiniz. 


 


 



 


https://blog.bavul.com/dunyadan-mutlaka-gezmeniz-gereken-8-guzel-koy-ve-kasaba/

Comments