2017 Yılının En İyi Ekonomik Havayolu Şirketleri






Havacılık alanının önemli anket ve araştırma firması Skytrax, üst üste 9.yılında da kullanıcılarının görüşleri ve oylarıyla şekillenen "en iyi ekonomik havayolu şirketi" araştırmasının sonuçlarını açıkladı.105 ayrı ülkeden 20 milyon kullanıcının oylarının dikkate alındığı ankette 325 şirket, 49 ayrı parametre üzerinden değerlendirmeye girdi. 2017 Paris Airshow sırasında düzenlenen ödül seremonisinde kazanan Air Asia oldu. 


Dereceye giren ilk 10 havayolu firmasını inceleyelim.


10) IndiGo



indigo-airlines

Geçen yılın 8.si, bu yıl iki sıra gerilese de ilk 10'daki yerini kaptırmadı. 


Hindistan'da Yeni Delhi merkezli havayolları firması, 2006 yılında kuruldu ve kurulduğu yıldan sonra önce Asya'nın ardından da dünyanın en iyi ekononik havayolu firmalarından biri olarak adından söz ettirmeyi başardı. 


Filosunda 100 yepyeni Airbus 320 bulunduran, yakın zamanda 400 uçağa çıkmayı hedefleyen firma, alanında en çabuk büyüyen şirketlerden de biri. 


Araştırma sırasında özellikle fiyat uygunluğu ve uçak içi servisin başarısı ön plana çıktı. 


9) Southwest Airlines  



Southwest Airlines, 40 yılı aşkın süredir "low cost" yani ekonomik uçak bileti alanına damga vurmuş firmalarından biri…


Filosunda 700'ün üzerinde uçak bulunan Southewst Airlines, geniş bir ulaşım ağına sahip. Skytrax'in araştırmasında özellikle belli boyutları aşmayan ve yanınızda taşımayıp bagaj alanına verdiğiniz bavullardan ekstra ücret talep etmemesi kullanıcılarının memnuniyetini kazanmış vaziyette. 


8) Azul Brazilian Airlines



azul-brazilian-airlines

Ağırlıklı olarak Brezilya içi uçan Azul Brazilian Airlines, tüm dünyayı kapsayan sıralamadaki yerini 10.luk'tan 8.'liğe taşırken, "Güney Amerika'nın en iyi personele sahip havayolu firması"  ve "Güney Amerika'nın en iyi ekonomik havayolu firması" unvanlarını da korumayı başardı. 


Filosunda Airbus, ATR ve Embraer marka uçaklar bulunduran Azul Brazilian Airlines, Amerika geneli ve Avrupa'da da yayılmayı planlıyor. 


7) AirAsia X



Malezya'nın dünyaca ünlü ekonomik havayolu firması AirAsia'nın uzun mesafeli uçuşları için yarattığı bir marka olan AirAsia X, bu sene de ilk 10'da yer bulmayı başardı. 


Airbus A330 – 300 tipi uçakların başı çektiği filosunda premium ve ekonomik kabinler bulunuyor. Firmanın özellikle premium kabinlerdeki başarısı yolcuların gönlünü çelmiş vaziyette. 


AirAsia X, geçtiğimiz yıldaki değerlendirmeyi 6.lıkla kapatmıştı.


6) Jetstar Airways



jetstarMelbourne merkezli havayolu firması, 6 yıldır üst üste Okyanusya bölgesinin en iyi ekonomik havayolu firması seçilmeyi başarıyor. 


A320 ve Boeing 787 Dreamliner ağırlıklı filosuyla uçuş gerçekleştiren firma, Avsutralya'nın ulusal havayolu firması Qantas'ın da alt markası.


Geçtiğimiz yıl 5.'lik koltuğunda yer alan firma bu sene 6.'lığa geriledi.


5) Virgin America



2016 yılında Alaska Havayolları'na 2.6 milyar dolar karşılığında satılan firma, her ne kadar hem Amerika'nın en iyi ekonomik havayolu firması ünvanını kaptırmış ve geçtiğimiz seneki ikinciliğinden beşinci sıraya gerilese de halen dünyanın en çok tercih edilen ekonomik havayolu firmalarından biri. 


San Fransisco merkezi havayolu firmasının satış sonrası 2019 yılında operasyonlarını farklı bir isimle ve yapıda sürdürmesi bekleniyor. 


4) EasyJet



Geçtiğimiz yıldaki dördüncülüğünü kimseye kağtırmayan EasyJet, 20 yıllık tecrübesiyle sektörünün öncü firmalarından biri… 200'ün üzerindeki uçağıyla 800'e yakın Avrupa destinasyonuna uçmayı başaran firma yolcuların gözdesi…


Skytrax araştırmasına göre servisi ve fiyat avantajıyla kendi alanında da hissedilir fark yaratmayı başaran EasyJet, önümüzdeki yıl da ilk 10 içinde görülecek gibi…


3) JetBlue Airways



jetblue-airlines

1998 yılında kurulan New York merkezli firma oluşturduğu politikalarla yıllar sonra listeye yıldırım gibi girmeyi başardı.


Kendine has ışıklandırması, Amerika'nın en geniş A320 kabin içine sahip olması, ücretsiz TV yayını, ücretsiz atıştırmalıklar ve yiyeceklerle ekonomik uçuş alanında lüks sayılabilecek pek çok hizmeti bünyesinde bulunduruyor JetBlue. Skytrax araştırmasının yolcuları da doğal olarak tüm bunlara kayıtsız kalmayarak firmayı 3.'lüğe taşıdı.


2) Norwegian 



norwegian

Avrupa'nın üst üste 5. kez en iyi ekonomik havayolu firması seçilen Norwegian, dünyada ise geçtiğimiz yılki üçüncülüğünü bu yıl ikinciliğe ilerletmiş vaziyette. Uzun mesafeli ekonomik uçuşlarda ise dünya lideri tahtını kapmış vaziyette.


Özellikle Amerika'daki rakiplerini bir hayli rahatsız eden ucuz transatlantik uçuşları, yöntem ve ilerleyiş açısından pek çok tartışma çıkarmış olsa da firma yolcuların kalbindeki yerini kaptırmaya niyetli gözükmüyor. 


1) AirAsia



airasia

Geldik 1.'ye… Dünyada yılın en iyi ekonomik uçuş firması AirAsia… 


15 yıl içine adeta atağa kalkıp yeniden yapılanan, son dokuz yıldır ise dünyadaki en iyi ekonomik uçuş firması olma özelliğini kimseye kaptırmama başarısı gösteren AirAsia, koltuğunu korumaya kararlı.


Müşteri ilişkileri gibi bu alandaki firmaların başını en çok ağrıtan dallardan birinde adından övgüyle söz ettiren firma, uçuş personelinden operasyonuna kadar farklı pek çok dalda yolcuların kalbinde taht kurmuş vaziyette…


Bavul.com aracılığıyla yüzlerce havayolu firmasının biletlerini satın alabilir, sizler de uçuş tecrübesi yaşayıp istediğiniz şehirlere ucuz fiyatlı bilet satın alabilirsiniz. 



 


https://blog.bavul.com/2017-yilinin-en-iyi-ekonomik-havayolu-sirketleri/

Comments