Yolculuğa Çıkarken Bavulunuza Koymanız Gereken 8 Şey






Bir film karesi adeta…


Yatağın üzerinde bavulunuz açık, dolapla arasında gidip geliyorsunuz. Yazın bikiniler, şortlar, sandaletler; kışın kazaklar, paltolar bavulun içine birer birer giriyor. Bavulunuzu nasıl hazırlayacağınızı bilmiyorsanız ya da ipuçları almak isterseniz bavul hazırlama ipuçlarımızı mutlaka okuyun. Şortlar, bikiniler pek unutulmaz da, bazı hayat kurtarıcı eşyalar bazen geride kalabiliyor. Aman siz geride bırakmayın! Yolculuğa çıkarken bavulunuza koymanız gereken 10 eşya / aparat karşınızda!


1) Uzun Şarj Kablosu



şarj-kablosu

Evdeki ve iş yerindeki prizlerin vaziyetini, nerede olduklarını, şarja taktığınızda nereye dek yetişeceğini biliyorsunuz ama tatilde ve seyahatte durum farklılık gösterebilir. 


Elinizdeki en uzun şarj kablosuyla tatile çıkmak her zaman faydalı olur. Atın bavulunuza. 


2) Islak Mendil



islak-mendil

Tam bir hayat kurtarıcı… İç turizmde tuvaletleri temizleme, çamura kire bulanma durumunda ortaya çıkma kabiliyetini gösterme vb. hususlarda ortaya çıkarken yurt dışında gittiğiniz ülkeye göre tuvaletten toplu taşıma kirine dek hemen her alanda işe yarıyor. 


Aman unutmayın. 


3) İlkyardım Seti



ilkyardım-seti

Yolculuk ve tatil sırasında ihtiyaç duyabileceğiniz ilaçlarınızı ve yaralanmalara karşı gerekecek temel malzemeleri koyabileceğiniz bir çanta hazırlamayı unutmayın. 


Trekking esnasında bandaj aramak ya da Hindistan'ın ortasında oksijenli su bulmaya çalışmak can sıkıcı olabilir değil mi? 


4) Katlanabilir Çanta



katlanabilir-canta

Bavulun içerisinde katlayarak ya da sıkıştırarak koyabileceğiniz esnek bir çanta hayat kurtarır. Yolculuk sırasında yer kaplamaz, yolculuk sonrası ise taşımanızı gerektiren eşyaları kolayca yanınızda götürmenize olanak sağlar. Hele bir de bol cepliyse değmeyin keyfinize!


5) Mevsimsel Eşyalar



gunes-kremi

Bir yaz tatilinde en çok ihtiyaç duyulan ürün belki de güneş kremi… Hele ilk defa güneşe çıkacaksanız sağlığınızı korumak açısından daha da önemli bir hal alıyor. Benzeri şekilde güneş gözlüğü de yazın olmazsa olmazlarından… 


Kış seyahatlerinde ise atkı – eldiven – bere gibi eşyaları bavulunuza yerleştirmeyi unutmayın. 


6) Anahtarlar – Cüzdan



anahtarlar-cüzdan

Anahtarlar ve cüzdan, seyahate gitmeden önce en çok unutulan şeylerden ikisi… Cüzdan havalimanı yolunda, anahtar genellikle eve dönüşte yeniden akla geliyor. 


Evden çıkmadan cüzdanınızı çantanıza atmayı, anahtarları da sizden başka kimse yoksa kilitleyip yine çantanıza koymayı unutmayın… Yurtdışına seyahate gidiyorsanız güvenliğinden emin olduğunuz ikinci bir cüzdana dövizlerinizi koyup asıl cüzdanınızı bavulda tutmaya devam etmek de çözümlerden biri… 


7) Terlik – Sandalet



sandalet

Yaz tatillerinde hep unutulur, sonra uygun ve düzgün sandalet tırım tırım aranır. Önceden aldığınız, denediğiniz, uzun yürüyüşlerde ayağınızı vurmayan sandaleti, terliğinizi atın işte bavulunuza, riske girmeyin. 


Egzotik bir yere tatile giden bazıları özellikle gittikleri yerde satın almak için yanlarına almıyorlar, bu da bir tercihdir tabii… Kışın ise kalacağınız yerde ayağınızı sıcak tutacak bir terliği ya da patiği yanınızda götürmek genellikle avantaj sağlar. 


8) Bakım Ürünleri



dis-fircasi

Diş fırçası alınsa macunu unutulur, şampuan alınsa lif unutulur… Bunları toplu halde tutacağınız mini bir çantayla elde macun diş fırçasız beklediğiniz anları yok edebilirsiniz. Bavulunuzun olmazsa olmazı bakım ürünlerinizi koymayı ihmal etmeyin. 


Bonus: Tatil Planı



Tüm bunları okudunuz ancak bavulunuzu toplayıp gideceğiniz bir yer yoksa Bavul.com'a uğrayın. En uygun uçak biletleri ve otel fiyatlarını inceleme şansı bulun. 



 


https://blog.bavul.com/yolculuga-cikarken-bavulunuza-koymaniz-gereken-8-sey/

Comments