Bayramda Gezginler Nereye Gidiyor?






Bayram kapıya dayandı, bavullar toplanmaya başlandı…


Her bavul ya da sırt çantası farklı kıyafetleri götürüyor gideceği yere… Kimisi mavi sularda salınacağı mayolar, deniz gözlükleri, şortlarla dolu; kimisi ise belki dağ serinliğinin gerektireceği montlarla ve botlarla… Sizin tercihiniz neresi henüz bilmiyoruz ama beş gezgine 2017 yılı ramazan bayramını nerede geçireceklerini kısaca sorduk, cevapları sizler için derledik…


İki basit ve kısa sorumuz var: 


– Nereye gidiyorsun?


– Niçin oraya gidiyorsun?


(Alfabetik sıraya göre dizilmiştir) 


 


Cüneyt Durhan – gezgininayakizleri.com



cüneyt-durhan2014 yılından beri gezdiklerini paylaşıyor, ancak bu tarihten çok öncesinden beri geziyor, görüyor ve anlatıyor. 


Sırt çantalı seyahati benimseyen gezginlerden Cüneyt Durhan, videolarıyla da ilgi çekiyor. 


– Cüneyt, bu bayramda nerede olacaksın?


– Kısa bir süre önce uzun sayılabilecek Hindistan ve Nepal gezisinden geldim. Bu yüzden bayram evde annem ile beraber bayramı kutlayacağım 🙂  Biraz dinlenip bayram için yapılan güzel baklavaların tadını denemeyi düşünüyorum. Bayramın hemen bitiminde ise Kırgızistan. 


– Anne baklavası ve şefkati tercihi bize göre de son derece isabetli ( :  Kırgızistan tercihi nereden geldi?


– Kırgızistan'a aslında ilk gidişim değil. Kırgızistan tanıtım videosu hazırlamak için Kırgızistan Kültür Bakanlığı'nın daveti ile bu güzel ülkede olacak, yaklaşık 20 gün gezerek ülke tanıtım videosunu hazırlayacağım. 2 sene önce gittiğim bu güzel ülke muhteşem doğası, harika trekking yolları, nefis yemekleri ve güzel insanlarıyla dikkat çeken Orta Asya'nın oldukça keyifli bir ülkesi.


KırgızistanKelsuu – Kırgızistan



 


Erkut Özen – kesfet.tv 



Erkut-Özen



Yıllarca turizmle uğraştı, gezdi ve gezdirdi; hiç de kısa olmayan bir süredir de kendi deneyimlerini paylaştığı seyahat rehberi Keşfet TV ile gezmek isteyenlere bilgilerini aktardı Erkut Özen. 


Erkut Özen, bu bayramda nereye gidiyorsunuz? 


– Bu bayramda rota Kabak Koyu ve çevresi.


– Neden Kabak Koyu ve çevresini tercih ettiniz?


– Çok önceden planlanmış bir etkinlik…  Hem Kabak hem de Cennet koylarında olucam. Tesadüfen bayram dönemine denk geldi diyebilirim. Bayram gibi yoğun dönemlerde trafik ve havaalanı kalabalıkları gibi şeyler beni rahatsız ediyor. Bu nedenle bugünden başlayıp bir hafta kadar kıyılardayım. 


kabak-koyuKabak Koyu



 


Kerimcan Akduman – icantravel.co



kerimcan akduman

Reklam sektöründeki işini bir kenara bırakıp 360 adını verdiği projesiyle 1 yıllık bir dünya turu yaptı Kerimcan Akduman. Uzun yıllardır süren ve hafta sonu ile izinler arasına sıkışam tatillerini bu önemli geziyle taçlandırmış gezginlerimizden. 


– Kerimcan bu bayramda neredesin?


– Bayramda Endonezya'ya uçuyorum. Plan, Endonezya'nın Cava ve Bali adalarını ziyaret etmek. 


– Endonezya tercihinin sebebi nedir?


Cava'ya Bromo ve Ijen volkanına çıkmak, dünyanın en büyük Budist tapınağı Borobodur'da güneş doğuşunu izlemek için; Bali'ye ise dinlenip, huzur bulmak için gidiyorum.


borobodur


Borobodur



 



Öykü Yalçın – oykununoykuleri.com



Öykü Yalçın



Öykü Yalçın, özel bir bankada çalışıyor. Eşi Umur Can'la birlikte gezmeyi seviyor. Kendi deyimiyle ne sırt çantalı ne lüks seyahatçi, "orta direk gezgin."


– Öykü bu bayramda neredesiniz?


– Bayramda rotamızdaki iki ülke var: Avusturya'da Viyana'yı ve Macaristan'da Budapeşte'yi gezeceğiz.


– Sizi hangi rüzgar buralara atıyor peki?


–  En öncelikli sebep 4 günlük kısa bir tatil, bu sebeple ancak Avrupa olabilirdi. Viyana'da klasik müzik konserine gitmek Budapeşte'de gece hayatını deneyimlemek özellikle seçim sebeplerim.


viyana noel pazarları
 


Taflan Kandemir – kesfetsene.com



Taflan KandemirTaflan Kandemir, Barış Evrüke ile birlikte backpacker ruhu ve ekonomik seyahat başta olmak üzere gezmekle ilgili geniş kapsamlı bigi alabileceğiniz bol ödüllü Keşfetsene'nin ardındaki iki isimden biri. 


– Taflan, rota neresi bu bayram?


– Bayramda rota Batı Toroslar. Arabayla plansız bir seyahat olacak. Çok zor ama kalabalıktan kaçabildiğimiz yerlerde çadır atmayı planlıyoruz.


– Batı Toroslar nereden çıktı? 


– Yaz sonunda Türkiye'den ayrılacağım için uzun süre sonra buraları gezmek istedim ve ramazan boyunca Antalya'daydım. Bu ayki sakinliğin üzerine bayramda kaosu yaşayayım da; ileride ülkemi özlediğimde son günlerim olarak bu kısım aklımda kalsın istiyorum. Hâlâ plan yapmamışlarsa da okurlara bayram önerim ya aile yanı, ya uzaklarda yurt dışı ya da İstanbul. İstanbul'un en güzel zamanı uzun bayram tatilleri çünkü.


toros daglari

Siz bayram planında ne yaptınız? Son dakika uçuşları ve otelleri için Bavul.com'a göz atabilirsiniz. Eğer bayramda kalabalıktan uzakta bir tatil rotası belirlemek isterseniz ilgili yazımızı da mutlaka okuyun. 


İyi bayramlar!



 


https://blog.bavul.com/bayramda-gezginler-nereye-gidiyor/

Comments