Slowfood tarafından organize edilen “Akdeniz Festivali”, 5-8 Mayıs tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs’ın Büyükkonuk (Komi Kebir) kasabasında, Akdeniz mutfak kültürlerini
bir araya getiriyor.
Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerin ortak katılımıyla gerçekleşen festival kapsamında çeşitli atölye çalışmaları, iş birliği toplantıları, tadım ve gezi etkinlikleri yer alıyor. Ekolojik üretimin önemiyle ilgili farkındalık yaratmak için 2007 yılında başlatılan EKO-GÜN organizasyonunun 10’uncu yılı kapsamında gerçekleştirilen bu yılki etkinlik; benzer iklim, coğrafya ve mutfak kültürüne sahip Akdeniz ülkelerinin kardeşliğine özel bir vurgu yapıyor.
Merkezi İtalya’da bulunan Slowfood, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan ekosistemlerin ve yerel yemek kültürlerinin korunup güçlendirilmesini hedefleyen, kâr amacı gütmeyen bir organizasyon.
Comments
Post a Comment